Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

İZMİR SEO UZMANI

İZMİR SEO UZMANI

Seo Optimizasyonu-Ücretsiz Backlink-Firma Ekle-Ücretsiz Tanıtım Yazısı-İzmir Web Tasarım-SeoNe-0545 627 06 08


Parke Cilalama ile Yeni Zeminlere Kavuşun

Posted by İzmir Tabela on March 15 2020, 20:03pm

Categories: #sistre cila

Parke cilalama uygulaması için 3 aşama vardır ki bunlar temizleme, zımparalama ve son aşama olarak da cilanın uygulanması.


Parke zeminleri temizlerken sert zeminler için üretilen kimyasal içeriği bol olan parke temizleyicilerini kesinlikle kullanmaktan kaçının. Ekstra olarak parke temizliği için su kullanmak da hem ahşap parkeye hem de yüzeyinde bulunan cila tabakasına zarar verir. Bu sebepten dolayı parke temizliğinde ahşap parkeler için özel olarak piyasaya sürülmüş yüzey temizleyiciler en etkili ve en doğru seçim olacaktır. Parke cilalama işlemine başlamadan hemen önce zemin üzerinde bulunan tozları almak için elektrikli süpürgesi kullanabilirsiniz. Elektrikli süpürgenin yeterli olmadığı bölgeleri fırçayla alabilirsiniz.


Temizlik işlemi bittikten sonra zemindeki lekelerden kurtulmak ve küçük çizikleri yok etmek için zımpara makinesiyle sistre cila yapmak gerekebilir. Parke zımparalama makinelerini büyük yapı marketlerinde çeşitli boyutlarda ve fiyat aralıklarında bulmanız mümkündür. Eğer nadir olarak kullanacağınız zımpara makinesine para harcayarak satın almak istemezseniz bulunduğunuz bölgede parke sistre ve cila hizmetleri sunan bir firmayla anlaşarak sistre makinesi kiralama yolunu düşünebilirsiniz.

Parke Cilalama ile Yeni Zeminlere Kavuşun

Zemin lekelerden kurtarılarak pürüzsüz bir hale getirildikten hemen sonra cilalama işlemine geçebilirsiniz. Parkeyi cilalamak için elinizde iki farklı alternatif vardır. ilk alternatif daha yoğun kıvamda olan macun gibi cilalar diğer bir alternatif ise sıvı ahşap cilalarıdır. Macun parke cilası daha uzun sene dayanıklı olmakla birlikte çıkarılması daha zor cilalardır.
Parke cilasını uygulamak meşakkatli ve zahmetli bir iş olduğundan ve özellikle macun cilaları kullanmak çok uzun bir zaman aldığından dolayı profesyonel firmalar ile anlaşmak en iyisidir. Devam etmek istiyorsanız cilayı uygulamaya başlamadan hemen önce tüm yüzeyin tozdan kurtulduğuna ve nemli olmadığına emin olun. Cilayı uyguladıktan hemen sonra kurumadan üzerinde gezinmeyin ve 3 ya da 4 gün kadar bir süre zeminin kurumasını bekleyin. Cilanın içerisinde uçucu kimyasallar olduğu için uygulama esnasında ve sonrasında odanın havalandırılması gerekebilir.
Parke sistre cila işlemi ahşabın türüne, ne kadar sık kullanıldığına ve yeni olup olmadığına göre değişebilmektedir. Eğer zeminin yeterince güzel görünmediğini düşünüyorsanız cilalama işlemini yapabilirsiniz.

Parke Cilalama ile Yeni Zeminlere Kavuşun
Parke Cilalama ile Yeni Zeminlere Kavuşun
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

Recent posts